Wednesday, November 30, 2011

MANDRIE SI BETON. O expozitie foto despre povestea de succes a celor plecati la munca in strainatat​e

Daca il cauti acasa pe taranul roman azi, n-ai sa-l gasesti. E plecat la munca in strainatate. Si vrea sa stii asta. Ti-a lasat un mesaj – o casa din beton cu patru etaje, atat de mare “ca poti sa intorci tirul in ea”.

Marti, 29 noiembrie, a avut loc la MTR, vernisajul expozitiei foto Mandrie si beton a fotojurnalistului Petrut Calinescu

Mandrie si beton este o expozitie foto despre tranzitia satului traditional de la casa fara niciun cui, la vila fara nicio sipca de lemn, si despre dualitatea osanului si a maramuresanului care la Paris traieste o viata de privatiuni si sacrificii, iar acasa afiseaza prosperitate si lux.

Vino sa vezi o expozitie foto despre povestea lui de succes!

Maricuta se marita – „Tata, trimite pe careva cu masina sa ma ia, dar nu cu Dacia, ca nu incap.”

Cinstea miresei (petrecere data la Maricuta acasa, inaintea nuntii) in satul Tarsolt, Satu Mare, august 2011.

Patrick, originar din Certeze, Satu Mare este un tanar intreprinzator de succes in Paris. Anul acesta a facut senzatie cand s-a intors in satul natal la volanul ultimului tip de Ferrari. Muzica care se aude este un hit din zona Caraibelor, loc in care Patrick si-a petrecut ultimul concediu.

Pop Toader a lui Pitoaie din Tarsolt, Satul Mare – “am avut noroc, ca altfel nu ajungeam vii in Paris. Ei vad ca aducem bani in tara, dar nu se gandesc cate indura omul ca sa castige banii astia.”