Friday, May 20, 2011

prima editie de Ciclofest asteapta proiecte pana pe 1 iunie

Ciclofest, primul festival dedicat în exclusivitate bicicletei, se lansează în această vară cu prima ediţie, în spaţiul de la Atelierul de Producţie. Pentru această primă ediţie, festivalul, programat pe trei zile (3-4-5 iunie), va include şi o secţiune cu proiecte venite din partea participanţilor.


Festivalul, organizat de platforma Portocala Mecanică şi de Atelierul de Producţie, aşteaptă, până pe 1 iunie, proiecte din partea tuturor celor care integrează bicicleta în viaţa – şi în arta – lor de zi cu zi.Categoriile unde puteţi să daţi frâu liber talentului şi imaginaţiei sunt trei la număr:1. Bicycle art: orice fel de creaţii care au ca sursă de inspiraţie bicicleta (fie că pornesc de la o roată precum a făcut-o Duchamp, fie că recreează o bicicletă cu ajutorul altor mijloace de expresie). Aici adunăm lucrări din toate domeniile creative: sculptură, foto, design de toate felurile (grafic, vestimentar, de obiect, de biciclete). Just name it! Spiritul Do It Yourself se cere exploatat la maxim!2. Bicycle movies: vom proiecta o serie de filme celebre cu biciclete, scurtmetraje, lungmetraje, animaţii. Pentru că suntem siguri că în fiecare dintre voi zace un mic Sylvain Chomet sau un Vittorio de Sica, am fi mai mult decât onoraţi să faceţi la Ciclofest prima proiecţie a propriilor voastre creaţii.
3. Bicycle games and tricks: Pentru că vrem să fie clar că bicicleta nu este nicidecum un moft alienant, vrem să arătăm tuturor că în jurul ei se leagă nu doar pasiuni individuale, ci şi unele colective. Jocuri în mai mulţi, trick-uri admirate de neofiţi. Pe fixie-uri, pe BMX-uri sau pe monociclu, toate îşi vor găsi spaţiu de manevră. Le fel şi partide incendiare de bike polo sau dueluri nemaivăzute în sistem bike joust. Descrie-ne talentul tău şi ne vom asigura că nu rămâne trecut cu vederea la Ciclofest.Deadline-ul pentru proiecte este 1 iunie 2011. Promitem să facem update la program pe măsură ce adunăm fiecare dintre lucrările voastre.

Mai multe detalii aici
http://www.portocalamecanica.ro/ciclofest-acum-cu-si-mai-multe-detalii.html