Friday, September 24, 2010

a inceput workshop-ul de film documentar Istanbul Express
Reţeaua Europeană de asociaţii culturale Nisi Masa, împreună cu partenerul ei din România, Asociaţia Culturală Control N, lansează workshopul - Istanbul Express. Participanţii la workshop s-au întâlnit încă din 20 Septembrie în 3 oraşe diferite din Europa: Talin - Estonia, San Sebastian - Spania şi Torino – Italia, pentru a începe pregătirile pentru workshop. Călătoria “Istanbul Express” a început ieri, 23 septembrie.

Istanbul Express este cel mai important proiect de film realizat până acum de Nisi Masa. 45 de participanţi, însoţiţi de traineri, producători şi organizatori ai workshop-ului, vor călători timp de aproape o lună prin Europa, realizând 15 filme documenatare de scurt-metraj.

Cei 45 de tineri regizori, directori de imagine şi sunetişti au fost aleşi din sute de candidaţi şi vor forma 15 echipe de filmare. Scurt-metrajele documentare pe care le vor realiza vor aborda tema diversităţii lingvistice în Europa. Ei vor trece la propriu graniţele Europei şi vor fi puşi faţă în faţă cu situaţii în care limba fiecărei ţări va juca un rol crucial. Vor explora Europa noii generaţii şi felul în care aceasta vorbeşte. 

Romania are trei reprezentanti in cadrul acestui workshop. Acestia sunt: regizorii Catalin Musat si Mara Trifu si directorul de imagine Mihai Marius Apopei. 

Mai multe detalii aici