Wednesday, April 14, 2010

s-au deschis inscrierile pentru Watumi 2010
Programat in prima jumatate a lunii iulie la Brasov, Watumi are ca obiectiv transformarea spatiului public intr-o imensa scena artistica acoperind urmatoarele sectiuni:

Teatru si Teatru de strada (desfasurat atat in locatii clasice, cat si in locuri neconventionale sau spatii deschise)
Muzica
Film (scurt metraj, documentar si animatie)
Arte vizuale (pictura, fotografie, instalatii, ilustratie, banda desenata, etc)
Arta urbana
Design de obiect & Handmade
Arta pentru copii

Pe langa spectacole si expozitii ce pot fi inscrise in categoriile listate mai sus, asteptam propuneri pentru ateliere artistice si activitati interactive, pentru petrecerile „Watumi Nights” si pentru Parada artistilor desfasurata in prima zi a evenimentului.

Intra pe www.watumi.ro si inscrie-te in sectiunea Fringe pana la 30 aprilie 2010!

Organizator: Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor (ASPA)


Watumi Festival & Fringe este primul festival care a introdus anul trecut notiunea de Fringe in Romania si care promoveaza toate formele de manifestare artistica. Inainte de a fi orice altceva, Fringe este o stare de spirit. La inceput a fost indrazneala teribila a opt trupe de actori, care au schimbat regulile jocului la celebrul si elitistul Festival International de Teatru de la Edinburgh, urcand pe scena fara sa fi fost invitate. Asta s-a intamplat in 1947. Atunci s-a nascut conceptul de festival Fringe, adica un festival deschis, care permite oricarui artist  sa se exprime.

Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se inscrie in circuitul international al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scotia), Adelaide (Australia), Avignon (Franta) si Dublin (Irlanda).