Tuesday, January 19, 2010

care face tabara medeivala pentru copiiEditia de iarna a Tabarei Medievale pentru Copii se va derula in perioada 30 ianuarie - 5 februarie (in timpul vancatei intersemestriale a copiilor). Se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 15 ani.

Atelierele de scrimă cu spadă medievală, tir cu arcul, pictură şi heraldică medievală, realizare manuală a hârtiei le vor dezvolta abilitătile personale, le vor îmbogăţi bagajul de cunostinte si ii vor familiariza cu codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval. Atelierele sunt conduse de instructori specializati, cu experienta in lucrul cu copiii. Viitorii cavaleri si tinerele domnite vor purta costume corespunzatoare perioadei si vor participa la ateliere in grupe de cate zece, alcatuite pe criterii de varsta.

Locul de desfasurare este o pensiune (www.casamuntelui.ro) situata in localitatea Fundata (1330 m), pe platoul montan traversat de culoarul Rucar-Bran, la granita dintre judetele Arges si Brasov. Conditiile din tabara (pensiunea Casa muntelui) sunt similare cu cele ale unei facilitati turistice de patru stele: fiecare camera are baie proprie, curatenia este exemplara, iar calitatea bucatariei este impecabila.