Thursday, December 3, 2009

care lanseaza prima harta cu trasee pitoresti si mai putin aglomerate pentru biciclistii din Bucuresti


theKITE lanseaza KITE Biking, prima harta cu trasee pitoresti si mai putin aglomerate pentru biciclistii din Bucuresti!!!


Harta li se adreseaza atat celor pentru care bicicleta este deja un mijloc de deplasare, cat si (mai ales) celor care si-ar dori sa utilizeze acest transport alternativ, dar sunt momentan reticenti,  temandu-se ca inca nu se pot descurca pe doua roti in Bucuresti.


KITE Biking: un mecanism ingenios de combatere a demotivarii generalizate a biciclistilor din Bucuresti, carora KITE Biking le arata traseele pe care pot sa pedaleze lejer prin oras.


Bicilistii isi vor putea alege dintre cele 26 de trasee selectate, care sugereaza rute dinspre cartierele mari catre centru, adiacente arterelor principale. Rutele sunt create pentru biciclistii care-si doresc sa exploreze orasul si dincolo de bulevardele mari si aglomerate, sa evite traficul si sa ajunga la destinatie in siguranta, indiferent ca este vorba de mersul la birou sau la o cafenea din oras. Indiferent de anotimp, theKITE incurajeaza utilizarea in exces a hartii, zi de zi, ca un ghid de nadejde pentru transportul alternativ si ecologic. 
Pentru aceasta, harta este imprimata pe Tyvek, un material special care pastreaza intact aspectul hartii, chiar si dupa o folosinta indelungata, fiind in acelasi timp rezistent la ploaie.
Pentru placerea de a deschide harta cat mai des, aceasta este ilustrata manual si dezvaluie o serie de repere pitoresti pe care le poti descoperi plimbandu-te cu bicicleta pe stradutele din Bucuresti.
“Am mentionat reperele noastre preferate, printre care un mierar si o statuie de android uitata intr-o gradina pe langa Herastrau. Speram ca voi sa completati lista de locuri care fac din explorarea Bucurestiului o activitate cat se poate de placuta, odata ce stii pe unde sa mergi”, a declarat Miruna Antonescu, membru fondator theKite.
KITE Biking este disponibila incepand cu data de 30 noiembrie la librariile Carturesti, Ollie Gang Shop, The Kitchen, Bernschutz & Co, magazinul Cochet, BikeXpert, Intro Design.
Mai multe detalii pe www.thekite.ro.
KITE Biking este un proiect theKITE sustinut de Coca-Cola Romania si de Primaria Bucuresti.
Parteneri: Cosmote, Germanos, Microsoft, Infracons, Carturesti, Grafica si Tipar, Brenntag.
Parteneri media: Radio Guerrilla, 24FUN, Cotidianul, igloo, metropotam, feeder, yazee, stiupecineva.ro.


theKITE incepe prin a fi o doza zilnica de inspiratie pentru cei interesati de domeniile creative. theKITE.ro aduna laolalta spilcuiri savuroase din muzica, film, design, advertising si arte, intr-o incercare de a oferi  cele (cel putin) 5 minute necesare de escapism zilnic catre un spatiu unde unicul criteriu de selectie il reprezinta entuziasmul pentru ideile bune.