Monday, October 5, 2009

au inceput Mastercalss-urile la Anim'est

Intrarea libera in limita locurilor


Nouă masterclass-uri şi mese rotunde, toate cu intrare liberă, sunt una dintre surprizele pe care Anim'est le-o pregăteşte iubitorilor de animaţie din Bucureşti în perioada 5-10 octombrie 2009, la Cinema Union.

Programul complet al materclass-urilor si al meselor rotudnde aici:
http://www.animest.ro/programme/


Luni, 5 octombrie 2009, începând cu ora 14:00, la Cinema Union soseşte scenaristul şi producătorul american Mike Reiss, care va discuta pe larg cu publicul bucureştean despre secretele meseriei de scenarist de film şi televiziune, dificultăţile întâmpinate în producţia şi distribuţia serialelor şi lung metrajelor neconvenţionale în Statele Unite.
Înaintea sa, la ora 12:00, seria workshopurilor a fost deschisă de Andrei Brovcenco, unul dintre co-proprietarii studioului bucureştean de animaţie 3D Framebreed, unul dintre puţinele studiouri independente româneşti care au obţinut finanţare pentru lung metraj din partea Centrului Naţional al Cinematografiei. Andrei va povesti despre felul în care reuşeşte animaţia românească să supravieţuiască prin studiourile independente şi despre încercarea de a dezvolta o platformă de producţie independentă de animaţie în România.

Marţi, 6 octombrie 2009, de la ora 12:00, la Cinema Union soseşte Guilaine Bergeret, managerul unuia dintre cei mai importanţi producători de animaţie din Europa, Sacrebleu Productions, studioul distins în 2006 cu Premiul pentru cea mai bună casă de producţie la Premiile industriei franceze de film, pentru cele peste 500 de festivaluri (inclusiv Cannes, Berlin, Clermont-Ferrand, Veneţia, Brest) la care au participat filmele renumitului producător. Doamna Bergeret le va vorbi cinefililor bucureşteni despre sistemul de producţie profesionist din Franţa, dar şi despre reţeta succesului financiar şi festivalier în filmul de animaţie.

Georges Schwizgebel, invitatul special al celei de-a patra ediţii Anim'est, vine la Cinema Union miercuri, 7 octombrie 2009, de la ora 12:00. Un pionier al tehnicii animaţiei pe sticlă, elveţianul a fost răsplătit cu trofee la Cannes, Annecy, Zagreb, Hiroshima sau Ottawa pentru cele 14 filme de scurt metraj pe care le-a realizat până în prezent. În 2006, în lista publicată de Festivalul de la Annecy, două dintre scurt metrajele sale, 78 R.P.M. (1985) şi The Ride to The Abyss (1992) s-au regăsit între cele mai influente 100 de filme de animaţie realizate vreodată. La Union, va explica pe larg detalii despre cariera şi tehnica sa specială şi despre importanţa succesului în festivaluri de film pentru animatorii independenţi. La ora 14:00, Anne Brotot, directorul adjunct al prestigioasei şcoli de animaţie franceze Supinfocom Valenciennes, fondate în 1988, care a devenit în foarte scurt timp un nume de referinţă în creaţia digitală şi grafica pe calculator şi a câştigat reputaţie internaţională datorită scurt metrajelor de diplomă realizate de studenţii săi, premiate la toate festivalurile importante din lume. Ea va povesti despre metodele pedagogice din animaţia franceză, sistemul de admitere al Supinfocom şi specificul cunoscutei universităţi.