Thursday, December 18, 2008

care a facut o carte foarte misto despre epoca de aur

Artistul Ştefan Constantinescu a conceput o carte pop-up pentru a ilustra ultimii 20 de ani ai regimului comunist în România.

Epopeea regimului dictatorial instaurat de Nicolae Ceauşescu este prezentată în secţiuni tematice de tipul "Bucureşti", "Şcoala", "În vacanţă", "Armata", "Cutremurul", "De valoare" sau "Lipsuri", precum şi în rubrica "Ştiaţi că...", de unde aflăm care era salariul oficial al lui Ceauşescu, cum a apărut Moş Gerilă, care era raţia alimentară zilnică pentru o persoană sau care era serialul american preferat al dictatorului.

Epoca de aur pentru copii este editată de Institutul Cultural Român de la Stockholm, Pionier Press şi Labyrint Press. Este difuzată în Suedia şi la New York, iar acum este prezentă şi în librăriile din România.

Lansarea în România a cărţii reprezintă ultima etapă a proiectului Epoca de aur pentru copii, care a cuprins expoziţii găzduite de Botkyrka Konsthall din Suedia şi ICR Stockholm, editarea unui catalog, proiecţii de filme şi conferinţe tematice.

Fragmente din carte puteti citi aici

via LiterNet.ro si rfi.ro